Confituur in zomerse kleuren

confituur_zomerse_kleuren (3K)

  • 2 kg fijne suiker
  • 2 grote roze pompelmoezen ± 300 g
  • 2 grote eetappelsienen ± 300 g
  • 400 g perzikken
  • 500 g galiameloen
  • 500 g meloen Piel de Sapo

Appelsien en pompelmoezen schillen, langs de vliesjes het vruchtvlees verwijderen.
Perzikken ontdoen van de schil en pit.
Meloenen schillen en de pitjes verwijderen.
Perzikken en meloenen in kleine stukjes snijden, dit alles in een grote kookpot.
Voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren, schuim regelmatig af.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt, vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug