Confituur Tropical

confituur_tropical (3K)

  • 200 g manderijntjes
  • 2 kg suiker
  • (klontje boter)

Ananas schillen en in blokjes snijden.
Kakivrucht in blokjes snijden.
Granaatappel in stukken snijden en houd de pitjes bij.
Pompelmoes schillen en het vruchtvlees langs de vliesjes weg snijden.
Manderijntjes schillen en in kwartjes verdelen.
Het fruit in een grote ketel doen.
Voeg de suiker toe en laat op een hoog vuur koken door regelmatig te roeren.
Voeg een klontje boter toe om het schuimen tegen te gaan.
Laat ongeveer 1 uur koken tot de gewenste dikte is bereikt.
Vul glazen potten met de confituur, deksel erop en laten afkoelen.
Voor de verhouding van het fruit is het een beetje wikken en wegen maar wel zorgen dat je aan 2 kg fruit komt.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug