Citroenfrisse aardappelgratin

Citroenfrisse aardappelgratin

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • de schil van 1 citroen
  • 1 handvol takjes citroentijm
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 60 g boter
  • 20 cl melk

Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van 2 à 3 mm en leg ze in laagjes in een ovenschaal.
Kruid met wat peper en zout en nootmuskaat.
Was de citroentijmblaadjes en ontdoe ze van hun takjes.
Voeg ze samen met de citroenschil bij de melk en kook die even op.
Verwijder de citroenschil en giet het mengsel over de aardappelen.
Zet de aardappelen gedurende 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Verdeel de nootjes boter over de aardappeltjes en zet het geheel nog eens 10 à 15 minuten in de oven.
Controleer de gaarheid met een prikkertje.

Tip
Heerlijk bij een stukje witte vis. Je kan de gaartijd inkorten door de schijfjes in éénpersoonsporties te verdelen. Muffinvormpjes zijn hiervoor ideaal.

Bron: Aardappel

Terug