Appels uit de oven

appels_oven (2K)
voor 6 personen
  • 6 friszure appels
  • 2 theel. honing
  • 3 eetl. bruine suiker
  • 60 g boter
  • 1 mespuntje kaneelpoeder

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Boen de appels schoon.
Verwijder met een appelboor het klokhuis.
Schik de appels in een ovenschotel met een bodempje water.
Meng boter, honing, bruine suiker en kaneelpoeder in een kommetje tot een pasta.
Vul er de appels mee.
Zet de ovenschotel zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven, op een rooster.
Giet de saus uit de ovenschotel in een steelpan.
Hou de appels intussen warm in de oven.
Laat de saus inkoken tot een siroop.
Bedruip hiermee de appels.
Serveer in de ovenschotel.

Opmerking
Goudrenette, Boskoop en Jonagold zijn prima appels om in de oven klaar te maken.
Lekker in plaats van appelmoes, bij kip, bloedworst...

Bron: Mini-proeven Appelen & peren
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug