Aardappelsla - I

aardappelsla (3K)

voor 20 personen

  • 20 tal aardappelen
  • cajunkruiden
  • 2 rode ajuinen
  • 300 g gerookte spekblokjes
  • twee hard gekookte eikes vers van de pers
  • mosterdvinaigrette
  • een soepl. azijn
  • zwarte peper

Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Kook deze beetgaar met een scheut azijn.
Afgieten en laten afkoelen.
Bak de spekblokjes aan zonder vetstoffen samen met de rode ajuin in blokjes gesneden, kruiden met cajunkruiden.
Laat evenzeer afkoelen.
De hard gekookte eikes fijn snijden, mengen met de aardappelen, spek en ajuin evenzeer de mosterdvinaigrette.
Even proeven en bijkruiden met peper.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij


Aardappelsla - II

aardappelsla2 (3K)

vegetarisch, voor 20 personen

  • 20 aardappelen
  • een soepl. azijn
  • 6 tal zoet zure augurken
  • 150 g zoetzure zilverajuintjes
  • 100 g kappertjes
  • 1 ajuin
  • peper
  • zeezout
  • 4 eetl. mayonaise
  • gember
  • koriander
  • currypoeder

Aardappelen schillen en in blokjes snijden.
Kook deze beetgaar met een scheut azijn.
Afgieten en laten afkoelen.
Augurken in fijne reepjes snijden.
Ajuin in fijne blokjes snijden.
Meng deze ingrediënten met de boven vernoemde kruiden en ingrediënten.

Bron: Derbyke & Elmo

Terug