Aardappelpartjes met een frisse dip

Aardappelpartjes met een frisse dip

  • 500 g aardappelen
  • peper en zout
  • een flinke scheut olijfolie
  • gemalen oude kaas
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 à 2 eetl. zure room
  • ½ koffiel. gerookt paprikapoeder
  • 1 geplet teentje look
  • 1 theel. citroenrasp
  • 1 eetl. gehakte peterselie
    • voor de dip
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 à 2 eetl. zure room
  • ½ koffiel. gerookt paprikapoeder
  • 1 geplet teentje look
  • 1 theel. citroenrasp
  • 1 eetl. gehakte peterselie

Schil de aardappelen en snijd ze in partjes.
Leg de partjes op een bakplaat.
Kruid met peper en zout.
Besprenkel met de olijfolie en kaas.
Meng alles goed.
Zet in een voorverwarmde oven op 190 °C gedurende 40 à 45 minuten of tot de aardappelpartjes goudbruin zijn.
Haal de aardappelpartjes uit de oven en serveer met een frisse dip.
Meng de mayonaise met zure room.
Meng hieronder de paprikapoeder, look, citroenrasp en de peterselie.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug