Aardappelpannenkoeken uit de Ardennen

  • 4 grote, geschilde bloemige aardappelen
  • 2 eetl. bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • zeezout, versgemalen peper, nootmuskaat
  • 50 g reuzel, spekvet of olie
  • een koekenpan van 12 cm doorsnee

Verwarm de oven voor op 150 °C.
Rasp de aardappelen en meng er de bloem en de eieren door om er een samenhangende massa van te maken.
Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verhit 1/4 deel van de reuzel in de koekenpan.
Schep 1/4 deel van het aardappelmengsel in de pan en strijk het met een vork tot een laag van ½ cm dik uit.
Bak de pannenkoek in 8 minuten goudbruin, keer hem om en bak ook de andere kant goudbruin.
Houd de pannenkoek in de oven warm.
Bak de overige pannenkoeken op dezelfde manier en serveer ze warm.
Lekker bij gebraden varkensrollade.
Serveer er een frisgroene salade bij.

Terug