Aardappelcarpaccio met truffelolie en kruidensalade

Aardappelcarpaccio met truffelolie en kruidensalade

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 1 bussel rucola
  • 2 takjes koriander
  • 2 takjes munt
  • 2 takjes dille
  • 1 eetl. truffelolie
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 truffel
  • 2 takjes citroenmelisse
  • 1 eetl. olijfolie
  • druivenpitolie
  • peper & zout
  • ½ eetl. balsamicoazijn

Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes en was ze.
Bak ze dan goudgeel in druivenpitolie.
Laat de aardappelschijfjes uitlekken op een stukje keukenpapier en bestrooi ze met zeezout.
Kruid de rucola met peper, zout, olijfolie, balsamico en truffelolie.
Schik de aardappelcarpaccio op een bord en leg de salade er bovenop.
Snij de truffel fijn (met een schaaf) en dresseer hem over het gerecht.

Bereidingstip
Een heerlijk stukje tarbot past perfect bij deze aardappelbereiding.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug