Aardappelbeignets

aardappelbeignets (2K)

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 2 eetl. bindmiddel
  • 25 cl licht bier
  • peper
  • zout

Meng de bloem, het bier en het bindmiddel.
Kruid met peper en zout en zet aan de kant op een koele plaats.
Schil de aardappelen en snijd deze in flinterdunne plakken.
Dep ze af met keukenpapier.
Verwarm de friteuse op 175 °C.
Haal de aardappelschijfjes door het beslag en bak in het frietvet.
Serveer als hapje met een dip of vergezeld van een salade.

Tip
Maak een dipsausje met 1 teentje look; gesnipperd, ½ chilipeper, 4 el zure room, sap van 1 limoen, 1 pijpajuin gesnipperd, 1 el gehakte koriander, peper en zout.

Bron: Patapas

Terug