Aardappel- en venkelsalade met pladijs en oude jenever

aardappel_venkelsalade (3K)

  • 40 g gezouten boter
  • 6 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. oude jenever
  • 1 venkel
  • 4 pladijsfilets
 
  • 4 grote vastkokende aardappelen (elk 150 g)
  • 2 eetl. honing
  • 1 lente-ui
  • peper
  • zout

Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm op 1 cm.
Kook ze 7 minuten in licht gezouten water.
Snijd de venkel in heel dunne schijfjes en leg ze in ijskoud water zodat ze heel knapperig worden.
Meng de olijfolie met de honing en jenever en kruid met peper en zout.
Bak de pladijsfilets in wat gezouten boter op een matig vuur en kruid met peper en zout.
Giet het ijswater van de venkel weg en meng met de aardappelen.
Serveer de vis met de aardappel- en venkelsalade en giet er de dressing van honing, olijfolie en jenever over.
Werk af met een gehakt lente-uitje.

Tip
Een pladijs kent zeer gevarieerde bereidingswijzen. Toch doen eenvoud en soberheid deze vis nog het meest tot zijn recht komen. Omdat het vlees nogal slap is, wordt de pladijs best even dun gepaneerd met bloem, zout & peper. Alvorens de pladijs te bakken, maakt u best twee of drie inkepingen langs de zijde om kromtrekken in de pan te voorkomen. De baktijd houdt u best kort om uitdrogen te voorkomen.

Bron: Patapas

Terug