Gepofte zoete aardappel met citroen

Gepofte zoete aardappel met citroen

vegetarisch

  • milde olijfolie
  • 1 biologische citroen
  • versgemalen peper
  • 4 zoete aardappelen
  • zeezout

Verwarm de oven voor op 180 °C of pof ze op de hete bbq.
Was de aardappelen onder koud stromend water, prik er met een vork rondom gaatjes in.
Leg de aardappelen op een ovenrooster, plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven met er onder een ovenplaat.
Laat de aardappelen in ± 45 minuten gaar ‘poffen’.
Of leg ze in de hete as van de bbq.
De aardappel is gaar als deze zacht is aan de binnen zijde en krokant aan de buitenzijde, controleer dit met bijvoorbeeld een vork.
Snijd een kruis in de aardappelen met een scherp mesje en maak de opening wat groter.
Schep er eventueel wat aardappelkruim uit.
Serveer de gepofte zoete aardappelen op een schaal me wat olijfolie, geraspte citroenschil, zeezout en versgemalen zwarte peper.

Opmerking
Ook lekker met gewone aardappel!

Terug