Thaise basilicumnasi met BBQ-viskoekjes en satésaus

thaise_basilicumnasi (2K)

  • 400 g witte rijst
  • 1 pakje boemboe voor Thaise nasi
  • 300 g visfilet
  • 150 g gepelde garnalen
  • 1 bosje(15 g) verse basilicum
  • sambal manis
  • wokolie
  • 600 g Thaise wokgroenten
  • ½ pot satésaus pikant

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Maak de marinademix (uit het pakje) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Maal de visfilet en de garnalen in een keukenmachine of met de staafmixer fijn.
Snijd de helft van de basilicum fijn.
Meng het visgehakt goed met de fijngesneden basilicum, 2 thelepels sambal en de marinademix.
Vorm er met natte handen platte koekjes van.
Laat de viskoekjes op een rooster op de barbecue of in de oven aan beide kanten in ca. 5 minuten gaar worden.
Verhit een wok, voeg 1 eetlepel olie toe en roerbak de wokgroenten 8 minuten
Schep 1 theelepel sambal en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en wok 3 minuten mee.
Schep de rijst erdoor en warm goed door.
Schep de rest van de blaadjes basilicum door de nasi.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de nasi en de viskoekjes over 4 kommen of borden en geef de warme satésaus er apart bij.

Op tafel
Geef er de nieuwe kroepoek sweet chili bij voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
De viskoekjes zijn ook lekker als je ze maakt van alleen vis of alleen garnalen.

Bron: Conimex

Terug