Soja sesamnoedels met broccoli en BBQ saté

soja_sesamnoedels (2K)

  • 400 g malse varkenslapjes
  • 8 - 10 eetl. Conimex Woksaus Chinese Soja Sesam
  • 600 g broccoli
  • 3 takjes basilicum
  • 1 zak woknoedels
  • wokolie

Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
(Je kunt ook een grillpan gebruiken die hoeft pas op het laatste moment verwarmd te worden.)
Snijd het vlees in blokjes van ca. 1½ cm en rijg ze aan 12 satéstokjes.
Bestrijk ze (met een kwastje) met een beetje Conimex Woksaus Soja Sesam.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Haal de basilicumblaadje van de takjes en scheur grote blaadjes in stukjes.
Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de woknoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet ze af in een vergiet, spoel ze kort af met koud water en laat ze uitlekken.
Breng in een andere pan ook ruim water aan de kook en kook de broccoli 2 minuten.
Afgieten.
Rooster ondertussen de satê rondom bruin en gaar, ca. 8 minuten.
Geregeld keren en bestrijken met een beetje Conimex Woksaus Soja Sesam.
Verwarm in de tussentijd een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok de broccoli 3 - 4 minuten.
Voeg 6 - 8 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuut.
Schep vervolgens de woknoedels door het gerecht en warm goed door.
Schep de basilicum erdoor.
Serveer de satê bij de noedels.

Op tafel
Zet lekker knapperige kroepoek Bali op tafel.

Lekker anders kan ook
Geef bij de satê satésaus mild of pikant.
De satê kun je ook maken van kipfilet of lamslapjes.

Bron: Conimex

Terug