Schouder van konijn op de BBQ

schouder_konijn (2K)

  • enkele konijnenschouders
    • voor de marinade:
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 20 cl witte wijn of Noilly Prat
  • 2 kruidnagels
    • voor de kruidenolie (om te grillen)
  • 4 lepels olijfolie
  • 1 takje fijngesneden rozemarijn
  • 3 teentjes geplette look
  • 15 blaadjes platte peterselie
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 1 takje verse tijm

Vermeng alle ingrediënten voor de marinade.
Laat de schouders hierin marineren.
Enkele uurtjes volstaat.
Meng alle ingrediënten voor de kruidenolie.
Haal het vlees uit de marinade en wrijf het in met de kruidenolie.
Grill het vlees langs ëën kant op de BBQ, draai het om en laat ook de andere zijde gaar worden.
Strooi er wat schilferzout of grof zeezout over en serveer.

Bijgerechtje
Een salade van enkele groentjes die in een blender even fijngesneden worden: wortel, bloemkool, komkommer, raapjes en radijsjes.
Zeer kleurrijk en fris.
Afwerken met een vinaigrette: 6 lepels olijfolie, sap van een halve limoen, peper en zout.

Bron: Verfijn met konijn

Terug