Getrokken kipnacho's

Getrokken kipnacho's

voor 2 à 4 personen

  • 400 g kipfilet, 2 stuks
  • 150 g tortilla chips, 1 zakje
  • 125 g zure room, 1 bakje
  • 100 g geraspte cheddarkaas
  • 25 cl barbecuesaus
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 jalapeño peper, optioneel

Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 °C.
Kook ondertussen de kipfilet in een pannetje water in circa 12 à 15 minuten gaar.
Laat even afkoelen en trek daarna met 2 vorken of je handen uit elkaar in reepjes.
Snipper ondertussen 1 (kleine) rode ui en snijd een bosje lente-ui alvast in ringetjes.
Rasp ook de cheddarkaas.
Tenzij je natuurlijk een kant-en-klaar zakje hebt gekocht.

Getrokken kipnacho's
Getrokken kipnacho's
Getrokken kipnacho's
Getrokken kipnacho's

Neem een koekenpan en fruit het gesnipperde rode uitje even aan in een beetje (olijf)olie.
Voeg de pulled chicken toe samen met een snuf peper en zout.
Voeg nu ook de barbecuesaus toe en meng alles goed door elkaar.
Laat het geheel een paar minuten pruttelen.
Neem een ovenschaal (of ovenbestendige pan) en bedek de bodem van de pan of ovenschaal met een laagje tortilla chips. Voeg vervolgens de helft van de kip in barbecuesaus toe gevolgd door een laagje geraspte kaas.
Herhaal deze stap nog een keer en plaats het geheel circa 12 à 15 minuten in de oven.
Serveer met de lente-ui, zure room en eventueel jalapeño peper.

Bron: Smaakmenutie

Terug