Knoflook-korianderbahmi en BBQ saté met satésaus

knoflookbahmi (2K)

  • ½ zak (250 g) Conimex Mie (nestjes)
  • 400 g hamlapjes
  • Conimex Ketjap Marinade
  • wokolie
  • bamigroentepakket (600 g)
  • Conimex Woksaus Thaise Knoflook Koriander
  • 1 beker (40 cl) Indonesische pinda satésaus
  • 3 eetl. fijngehakte koriander

Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de mie toe, kook deze in ca. 12 minuten gaar.
Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de hamlapjes in kleine blokjes en meng ze met een scheutje ketjap marinade en 1 eetlepel wokolie.
Rijg de vleesblokjes aan 12 satéstokjes.
Laat 2 minuten staan om te marineren.
Rooster de saté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Regelmatig keren.
Zet een grote wok op het vuur en laat deze goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de groenten ca. 3 minuten.
Voeg 10 eetlepels woksaus toe, schep de uitgelekte mie erdoor en warm het geheel goed door.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de bami in 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de koriander, leg de saté ernaast en schenk er wat satésaus over.
Geef de rest van de satésaus er apart bij.

Op tafel
Geef er voor het echte barbecuegevoel lekker veel extra´s bij zoals: gebakken uitjes, atjar tjampoer, seroendeng en verschillende soorten kroepoek.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de bami stukjes vers fruit zoals banaan en ananas toe.
Ook uitgebakken spekjes zijn lekker om er aan toe te voegen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes en Ananassalade en verse munt met vanille-ijs

Bron: Conimex

Terug