Kip-ananas spiesjes

Kip-ananas spiesjes - 1

voor ca. 12 stuks

  • 500 g kipfilet
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 7½ cl sojasaus
  • 3½ cl ananassap
  • 50 g bruine suiker
  • ½ eetl. maizena
  • ½ verse ananas
  • 1 groene paprika
  • 1 flinke rode ui
  • ca. 12 satéstokjes

Steek de barbecue aan en leg de satéstokjes in een laagje water om te weken.
Doe de knoflook, sojasaus, ananassap en bruine suiker samen in een pannetje en breng zachtjes aan de kook.
Meng de maizena met een eetlepel water tot er geen klontjes meer in zitten en roer door de marinade.
Laat de marinade zachtjes pruttelen tot hij iets is ingedikt, ca. 10 minuten.
Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur.
Snijd intussen de kipfilet, paprika, ananas en rode ui in stukken van ca. 2 cm.
Meng ¾ van de marinade met de kipfilet en laat minstens een half uur marineren in de koelkast.
Zet de rest van de marinade apart.
Rijg de kip, ananas, paprika en ui om en om aan de satéstokjes.

Kip-ananas spiesjes - 2

Gril de spiesjes gaar op de barbecue.
Bestrijk de kip-ananas spiesjes voor het serveren met de achtergehouden marinade.

Opmerking
Je kan de spiesjes heel makkelijk voorbereiden door de marinade een dag van tevoren te maken en alles alvast voor te snijden.
Zet de kip wel pas op de dag zelf in de marinade. Door het zuur in de ananassap kan de kip papperig worden. Een uurtje marineren is meer dan genoeg.

Bron: LoveMyFood

Terug