Ketjap-bami en BBQ-groentepakketjes met shiitakes en gebakken uitjes

ketjapbami_groentepakketjes (3K)

vegetarisch

  • 3 kleuren paprika's
  • 200 g shiitakes
  • 150 g taugé
  • 1 zakje Conimex Kruidenmix voor Bahmi
  • wokolie
  • 4 eetl. ketjap manis
  • 1 zak (250 g) Chinese eiermie
  • 4 eieren
  • 4 eetl. gebakken uitjes
  • 4 eetl. fijngehakte koriander
  • aluminiumfolie

Snijd de paprika's in reepjes en meng ze met de (hele) paddestoelen, de taugé, 1 eetlepel van de kruidenmix, 1 eetlepel olie en 1 eetlepel ketjap.
Leg 4 stukken aluminiumfolie op het aanrecht, schep het groentemengsel in het midden en vouw de folie stevig dicht.
Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C.
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Klop de eieren los.
Laat de groentepakketjes op een rooster op de barbecue of in de oven in ca. 15 minuten gaar worden.
Verhit ondertussen een wok.
Voeg een scheutje olie toe en wok de mie met de rest van de kruidenmix 3 minuten.
Voeg 3 eetlepels ketjap toe, goed mengen.
Schep de eieren erdoor en laat ze stollen
Schep de helft van de gebakken uitjes en de koriander door de mie.
Leg de groentepakketjes op 4 borden.
Schep de mie ernaast en strooi de rest van uitjes en koriander erover.

Op tafel
Geef er sambal brandal bij voor een pittig smaakje en kroepoek cassave voor een lekker knappertje.

Lekker anders kan ook
Voor een niet vegetarische variant op het recept kun je 200 gram kipreepjes toevoegen. Eerst de kip 5 minuten wokken dan de mie toevoegen.

Terug