BBQ citroengarnalensaté met noedel-groentesalade en satésaus

citroengarnalensate (2K)

  • 1 zak Chinese eiermie (250 g)
  • 1 kleine krop ijsbergsla
  • 200 g kerstomaatjes
  • 1 citroen
  • 2 eetl. gembersiroop
  • sambal manis
  • wokolie
  • 400 g grote gepelde garnalen
  • ½ pot satésaus mild
  • satéstokjes (even in water leggen)

Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Kook de Chinese eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Scheur de ijsbergsla in stukken.
Halveer de kerstomaatjes.
Rasp de schil van de citroen.
Pers de citroen uit.
Meng voor de sladressing 3 el citroensap met de gembersiroop, 2 theelepels sambal manis en 6 eetlepels wokolie.
Meng de Chinese eiermie, de sla, de tomaatjes en de dressing in een grote schaal.
Rijg de garnalen elk in de lengte aan een satéstokje.
Meng 2 theelepels sambal manis met de geraspte citroenschil en 1 eetlepels wokolie.
Bestrijk de garnalen met het mengsel.
Gril de garnalen op de hete barbecue of onder de grill in ca. 4 minutrn gaar.
Geregeld omkeren.
Verwarm ondertussen de satésaus mild volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verdeel de noedel-groentesalade over 4 borden, leg de citroengarnalensaté erbij, bedruppel met wat citroensap en schep er wat satésaus over.

Op tafel
Bestrooi de salade vlak voor het eten met als lekker knapperige smaakmaker gebakken uitjes.

Lekker anders kan ook
Sambal manis is een milde zoete sambal, als het toch nog te pittig is kan in plaats van sambal voor de dressing en voor de garnalen tomatenketchup worden gebruikt.

Bron: Conimex

Terug