Chinese BBQ spiesjes met gewokte groentenoedels

chinese_bbq (2K)

  • 1 zak (250 g) woknoedels
  • 400 g kipfilet
  • 1 bakje shiitake paddestoelen
  • 2 smalle preien
  • 3 paprika's
  • wokolie
  • 2 theel. sambal manis
  • 10 cl tomatenketchup

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in blokjes.
Maak de shiitakes schoon en halveer de grote shiitakes.
Maak de prei en paprika schoon en snijd in gelijke stukjes.
Rijg de blokjes kip om en om met wat stukjes groenten aan spiesjes.
Besprenkel met wat olie, zout & peper naar smaak.
Rooster de spiesjes op de BBQ, op een hete grillplaat of in een hete grillpan, in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de overgebleven groenten ca. 3 minuten.
Voeg de noedels en 1 theelepel sambal toe en warm het geheel goed door.
Meng de ketchup met de rest van de sambal en geef apart bij de spiesjes.
Verdeel de gewokte noedels over 4 borden en leg de spiesjes ernaast.

Op tafel
Zet frisse atjar tjampoer , knapperige kroepoek en lekkere ketjap manis op tafel voor een complete BBQ.

Lekker anders kan ook
Ook heerlijk met warme pinda satésaus erbij.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes en Gewokte ananas met limoen en geraspte kokos toe.

Bron: Conimex

Terug