Bruine rijst salade met appel

vegetarisch

  • 250 g bruine rijst - gekookt
  • 1 Granny Smith appel, fijngesneden
  • 2 stelen selderij, van draden ontdaan en fijn gehakt
  • 3 eetl. gehakte peterselie
  • evt. 1 rode paprika, ontveld en fijn gehakt
  • ½ bosje bosuitjes (fijn gehakt)
  • 100 g gehakte stukjes walnoten, of pecannoten
  • 3 eetl. peterselie, gehakt
  • 4 eetl. appelciderazijn
  • 2 eetl. citroensap
  • 3 eetl. goede olijfolie
  • zout & peper naar smaak

Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer kort even door elkaar.
Voeg eventueel 200 - 300 gram gekookte of gegrilde en in stukjes gesneden kip door de salade.
Of apart (BBQ) stukken kip of zalmmoten.
Serveer op kamer temperatuur.

Mijn versie i.p.v. wal- of pecannoten deze keer wat geroosterde pijnpitjes gebruikt, en i.p.v. olie meteen 2 eetlepels boter en 3 eetlepels geraspte Asiago door de warme risotto geroerd.
Ik heb de magnetron methode gebruikt.

Dutchess - Sonora - California - USA

Terug