Pikante BBQ kipfilet, noedelpakketjes en mangosalade

bbq_kipfilet_noedelpakketjes (14K)

  • 400 g kipfilet
  • ketjap manis
  • wokolie
  • sambal badjak
  • 2 zakjes (kant-en-klare) woknoedels
  • 300 g grofgesneden roerbakgroenten
  • 1 rijpe mango
  • 1 friszure rode appel
  • azijn
  • 1 pot satésaus pikant

Steek de barbecue aan (of verwarm de oven voor op 220 °C).
Snijd de kip in dikke lange plakken.
Meng ze in een schaaltje met 2 eetlepels kecap manis, 1 eetlepel wokolie en naar smaak 1 - 2 theelepels sambal (hoe meer hoe heter).
Meng de woknoedels met de groenten, een scheutje kecap manis en ½ theelepel sambal.
Verdeel over 4 grote vellen aluminiumfolie en vouw goed dicht.
Schil en snijd ondertussen de mango in blokjes en snijd de appel in reepjes.
Meng met 2 eetlepels kecap, ½ theelepel sambal, ½ eetlepel azijn en ½ eetlepel olie.
Laat kort trekken.
Leg de plakjes kip en de noedelpakketjes op een rooster op de barbecue en laat de kip en de noedelpakketjes in ca. 8 minuten gaar worden.
Kip geregeld keren (of leg de plakjes kip en de pakketjes op een rooster boven een bakblik en laat ze in de oven in ca. 8 minuten gaar worden).
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Leg de noedelpakketjes op 4 grote borden, schep er een paar lepels mangosalade naast en leg de BBQ kip erbij.
Schep er wat satésaus over en geef de rest er apart bij.

Op tafel
Zet voor wat extra pit als smaakmaker sambal badjak op tafel.

Lekker anders kan ook
Voeg aan de mangosalade (roedjak) ook 1 in halve plakjes gesneden komkommer toe.

Bron: Conimex

Terug