Bavette of entrecote

Bavette of entrecote

  • 2 stukken entrecote of een bavette, 500 à 600 g
  • scheutje olijfolie of zelfgemaakte kruidenolie
  • peper & zout
    • voor de kruidenolie
  • ½ middelgroot ui, gepeld en fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 5 eetl. zonnebloemolie
  • 5 eetl. (platte) peterselie
  • 6 takjes tijm
  • 3 takjes rozemarijn
  • peper & zout

Verwijder de blaadjes van de rozemarijn en hak deze tezamen met de peterselie en de tijm fijn.
Voeg ze samen met de knoflook, de ui en de olie.
Mix dit met een staafmixer fijn.
Breng op smaak met peper en zout.
In plaats van zonnebloemolie kun je ook olijfolie gebruiken.
Zorg ervoor dat het vlees op kamertemperatuur is, bij een groot stuk vlees halen we het vlees meestal 1½ uur van tevoren uit de koeling.
Wrijf een uur voor de bereiding het vlees in met de kruidenolie.
Voor de bavette is het advies: 1 minuut per zijde grillen en daarna indirect nog eens 3 minuten.
Dek het vlees daarna af met alumiumfolie en laat het nog zo'n 8 minuten rusten.
Voor een entrecote van circa 1½ tot 2 cm dik, geldt direct 4 tot 6 minuten grillen en regelmatig keren voor medium-effect.

Bron: Made by Ellen
Gepubliceerd door: Natuurvlees

Terug