Barbecue spareribs

barbecue_spareribs (4K)

  • 1½ kilo spareribs
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 6 eetl. suiker
  • 6 eetl. barbecuesaus
  • 6 eetl. chilisaus
  • 6 eetl. azijn
  • ½ theel. gemberpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Roer in een kom de knoflook, suiker, BBQ-saus, chilisaus, azijn, gemberpoeder, paprikapoeder, zout & peper tot een marinade.
Dep de spareribs met keukenpapier droog en bestrijk het vlees met de marinade.
Laat het vlees 12 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Laat de spareribs ca. 15 minuten in het midden van de oven garen.
Zet de oventemperatuur op 150 °C en laat het vlees ca. 30 minuten zachtjes verder garen.
Bedruip het vlees tussentijds regelmatig met marinade.
Verwarm de ovengrill voor en grill de BBQ spareribs aan beide zijden in ca. 10 minuten goudbruin.
Lekker met gepofte aardappels en geraspte wortel salade.

Bron: Vlees.nl

Terug