Zeewiernoedels met spicy tofu

Zeewiernoedels met spicy tofu

  • 500 g stevige tofu
  • 4 eetl. shoyu
  • 4 eetl. ketchup
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 cm gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 1 theel. paprikapoeder
  • mespuntje sambal oelek
  • 5 g gedroogde wakame of 50 g verse wakame
  • 250 g zeewiernoedels
  • kokosvet
  • 1 flinke rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 flinke teen knoflook,gepeld en fijngehakt
  • 2 cm gemberwortel, geschild en fijngesnipperd
  • 1 rode chilipeper, ontdaan van zaadjes en fijngehakt
  • 1 flinke paksoi of 2 kleine, gewassen, in stukken
  • 1 prei, schoongemaakt en in ringen gesneden
  • 1 eetl. shoyu
  • 1 eetl. mirin
  • 1 theel. ahornsiroop

Haal de tofu uit de verpakking en dep goed droog.
Snijd driehoekjes van de tofu met een dikte van ongeveer 1 cm.
Dep nogmaals goed droog.
Meng in een kom shoyu, ketchup, knoflook, gember, paprikapoeder en sambal naar wens (proef de saus en voeg dan de sambal toe voor gewenste pittigheid) en bedek hiermee in een schaal de tofudriehoekjes.
Dek de schaal af en zet een nacht of een aantal uur in de koelkast, zodat de marinade goed kan intrekken.
Schep af en toe om.
Giet de volgende dag of na een paar uur de overtollige saus af en vang op.
Wel de gedroogde wakame volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en dep goed droog.
Indien vers, was goed en zorg dat het eventuele pekelzout is afgewassen.
Dep droog en snijd in kleine stukjes.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een schepje kokosvet in de koekenpan.
Fruit hierin de ui in 5 minuten goudbruin.
Voeg vervolgens knoflook, gember en chilipeper toe en bak ongeveer 1 minuut.
Voeg paksoi en prei toe en roerbak totdat alles bijna zacht is.
Blus af met de shoyu (let op, dit is heel zout, dus ga voorzichtig te werk en proef goed).
Voeg vervolgens mirin en ahornsiroop toe. Roerbak nog even door totdat de paksoi en prei gaar zijn.
Zet het vuur uit en meng de noedels met de wakame.
Verhit voor de spicy tofu een flinke laag olie in de koekenpan.
Bak hierin de tofudriehoekjes aan alle kanten goudbruin.
Serveer de krokant gebakken tofudriehoekjes met het warme noedelzeewiermengsel en garneer met wat van de overgebleven tofumarinade, stukjes verse bosui, sesamzaadjes en zwarte peper.

Bron: Ekoplaza

Terug