Yakitori met komkommersalade

Yakitori met komkommersalade

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

    • voor het vlees
  • 600 g varkensfilet
  • bamboe satéprikkers
  • 2 à 3 stengels citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse pepertjes
  • 15 g verse koriander
  • 3 eetl. bruine suiker
  • 3 el korianderpoeder
  • 0,7 50 cl vissaus
  • 6 cl limoensap
  • 4 eetl. zonnebloemolie
    • voor de komkommersalade
  • 1 komkommer, in blokjes
  • peper
  • zout
  • 6 cl sushi-azijn
  • 20 g suiker
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. grof zeezout
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • 3 eetl. fijngesneden korianderblaadjes
    • voor de afwerking
  • extra korianderblaadjes
  • 2 eetl. geroosterde en fijngehakte pinda’s
  • 2 theel. geroosterde sesamzaadjes

Snijd het vlees in reepjes van 2 cm breed, 3 cm dik en 12 cm lang.
Rijg deze reepjes harmonica-gewijs aan de spiesjes.
Meng het grofgesneden citroengras met de geperste knoflook, fijngesneden Spaanse pepertjes, koriander, bruine suiker, korianderpoeder, vissaus, limoensap en 2 eetlepels van de olie.
Giet deze marinade over de spiesjes en laat 30 minuten staan.
Maak intussen de komkommersalade.
Snijd de komkommer met de dunschiller in slierten.
Breng op smaak met peper, zout en sushi-azijn.
Meng verder met de rest van de ingrediënten.
Gril het vlees 1 à 2 minuten per kant.
Serveer met de komkommersalade.
Werk alles af met de koriander, pinda’s en sesamzaadjes.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug