Wonosobo

Omelet van tahu

Wonosobo

  • ½ blok tahu
  • 1 prei
  • 1 ui, zeer fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • ½ theel. ve-tsin
  • peper & zout
  • 3 eieren
  • 3 eetl. kecap
  • 4 eetl. olie
  • 1 eetl. sambal oelek
  • sap van 1 citroen

Verkruimel de tahu en vermeng het met de fijngehakte prei, ui en knoflook, wat peper en zout, ve-tsin en de losgeklopte eieren.
Bak in de olie van het geheel een omelet van en keer hem om met behulp van een deksel terug in de pan en bak hem verder gaar.
Vermeng de sambal oelek met de kecap en voeg in deze saus het sap van 1 citroen.

Deze saus kan apart geserveerd worden bij de omelet.

Bron: Jan Rijks

Terug