Vis op z'n Vietnamees

Vis op z'n Vietnamees

voor 2 personen

  • 1 eetl. cashewnoten
  • ½ rood pepertje
  • 200 g visfilet van stevige vis als kabeljauw, koolvis
  • bloem
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 theel. citroensap

Hak de cashewnoten grof.
Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje in fijne reepjes.
Snijd de visfilet in repen.
Bestrooi de vis met peper en een beetje zout en wentel de repen door de bloem.
Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.
Bak de laatste minuut de gehakte noten en de reepjes peper mee.
Voeg de sojasaus toe en maak het op smaak met een beetje citroensap.

Menusuggestie

Lekker met . . .

  • 350 g sperziebonen gekookt, zonder zout
  • 4 opscheplepels zilvervliesrijst gekookt, zonder zout

Stukje peper over?
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een groente.

Bron: Voedingscentrum

Terug