Vis tikka masala

Vis tikka masala

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • stuk gemberwortel, grootte van ½ duim
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 1 eetl. garam masala
  • ½ theel. paprikapoeder
  • mespunt chilipoeder
  • 1 eetl. citroensap
  • 10 cl halfvolle yoghurt
  • 200 g visfilet, bijv. tilapia of pangasius
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 groene paprika
  • 1 eetl. olie
  • 200 g tomatenblokjes zonder zout
  • 500 g broccoli
  • 6 takjes koriander

Pel de uien en snijd een halve ui heel klein.
Pers hier 1 teentje knoflook boven uit.
Schil het stukje gember en rasp het.
Maak een marinade van de ui met uitgeperste knoflook, gember, koriander, garam masala, paprikapoeder, chilipoeder, citroensap en yoghurt.
Snijd de vis in blokjes en meng ze door de marinade.
Laat dit afgedekt in de koelkast een half uur marineren.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de rest van de ui en het andere teentje knoflook klein.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Fruit de ui en de knoflook met de rest van de garam masala in de olie glazig.
Voeg de vis met de marinade, de blokjes paprika en de tomatenblokjes toe.
Stoof de vis in 10 minuten gaar.
Maak de broccoli schoon.
Verdeel in roosjes en snijd de stelen in stukjes.
Kook de broccoli in weinig water in een paar minuten gaar.
Was de koriander en knip het klein.
Strooi de koriander over de vis.
Serveer de rijst en de broccoli erbij.

Yoghurt over?

Bron: Smaakmenutie

Terug