Vietnamese soep met tomaat en ei

  • 3 sjalotten, in ringen
  • 2 eetl. olie
  • 5 rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd, in stukken
  • 1¼ l groentebouillon
  • 4 limoenblaadjes, jeruk purut
  • 4 dunne plakjes gemberwortel
  • zout & peper
  • 1 eetl. vissaus, nam pla
  • 5 eieren
  • 2 lente-uitjes, in ringen
  • 1 - 2 eetl. fijngesneden verse koriander
  • 1 - 2 eetl. grof gesneden bieslook

Bak de sjalotten circa 4 minuten in de hete olie.
Voeg de tomaten toe en bak ze circa 5 minuten mee.
Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook.
Voeg limoenblad, gemberwortel, zout en vissaus toe en laat de soep afgedekt op zacht vuur circa 30 minuten koken.
Verwijder limoenblad en gemberwortel.
Klop de eieren los en schenk ze in een dun straaltje in de kokende soep onder voortdurend roeren.
Neem de soep direct van het vuur, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met lente-ui, koriander en bieslook.

Bron: Esther's recepten

Terug