Vietnamese lenterolletjes met pindadip

vegetarisch, voor 6 rolletjes

Vietnamese lenterolletjes met pindadip

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 100 g jonge worteltjes
  • 100 g peultjes
  • 100 g dunne groene asperges
  • 1 bosje lente-ui
  • 6 oesterzwammen
  • 1 bosje Vietnamese koriander
  • 1 scheut olie
  • 1 theel. geperste knoflook
  • 1 theel. geraspte gember
  • 1 scheut sojasaus
  • 6 filovellen
  • sesamolie
    • voor de pindadip
  • 150 g pindakaas
  • 10 cl bouillon
  • 2 eetl. ahornsiroop
  • 2 eetl. citroensap
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. sambal, of ¼ theel. chilipoeder

Snijd de wortels, peultjes, asperges en lente-ui overlangs doormidden.
Scheur de oesterzwammen in tweeën van de bovenzijde naar de steel toe.
Snijd de halve wortels in lange reepjes.
Hak de koriander gtof.
Laat de wok heet worden.
Roerbak de wortels, peultjes, asperges, lente-ui en oesterzwammen kort maar krachtig in een scheut olie.
Voeg de knoflook en gember toe.
Blus met de sojasaus.
Laat afkoelen.
Maak loempia's door een flinke eetlepel van de gewokte groenten in een filovelletje te rollen.
Plak de randjes goed dicht met sesamolie.
Bestrijk de rolletjes ook bovenaan met olie.
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 15 à 20 minuten of tot de rolletjes goudgeel zijn en knisperen.
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus en dien op met de rolletjes.
Serveer als aperitiefhapje of met een salade en rijst als volwaardige maaltijd.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug