Vietnamese kip met gember en vijfkruidenpoeder

voor 2 personen

  • 2 eetl. olie
  • 1 kleine ui, in partjes
  • 200 g kipfilet, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • stukje gemberwortel van 20 g, fijngehakt
  • 1½ eetl. honing
  • 1½ eetl. vissaus
  • 1½ eetl. sojasaus
  • ½ theel. vijfkruidenpoeder of koekkruiden
  • zwarte peper
  • 1 eetl. korianderblad, fijngehakt

Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Roerbak de ui hierin 3 minuten.
Voeg de stukjes kip toe en roerbak ze 3 minuten.
Voeg de knoflook en gember toe en roerbak ze mee tot ze beginnen te geuren.
Roer de honing, vissaus, sojasaus, vijfkruidenpoeder en peper erdoor en verhit alles al omscheppend nog 3 minuten.
Bestrooi met het fijngehakte korianderblad.

Lekker met rijst en een salade.

Bron: Esther's recepten

Terug