Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Schil de gember en rasp het fijn.
Snijd de ui en knoflook in fijne blokjes.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook op matig vuur tot ze glazig zijn.
Roer de gember erdoor.
Snijd ondertussen de savooiekool in reepjes.
Schil de pastinaak, halveer in de lengte en snijd in plakjes.
Was de appel, snijd het in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in plakjes.
Besprenkel de appelschijfjes onmiddellijk met 1 eetlepel citroensap.
Voeg de kool en pastinaken toe aan de uien en fruit 2 à 3 minuten mee.
Bestrooi met kerriepoeder, braad kort aan en blus af met groentebouillon en kokosmelk.
Breng aan de kook, dek af en kook 10 minuten op een zacht vuurtje.
Voeg de appels toe en breng het aan de kook.
Breng de curry op smaak met zout, peper en citroensap.
Pluk de korianderblaadjes en strooi ze over de curry.
Serveer met rijst.
Tip
Probeer uw curry eens met een heter kerriepoeder. Maar wees voorzichtig met de gember, het kan gemakkelijk te dominant worden.