Geroerbakt varkensvlees met paksoi en noedels

voor 2 personen

Geroerbakt varkensvlees met paksoi en noedels

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • stukje gemberwortel, grootte van 1 duim
  • ½ Spaanse peper
  • 2 (rode) uien
  • 1 paksoi
  • 150 g volkoren noedels
  • 150 g hamlap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetl. sojasaus met minder zout of kecap manis
  • limoensap- of citroensap

Schil het stukje gember en rasp het grof.
Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
Maak de uien en de paksoi schoon.
Snijd de uien in snippers en de paksoi in repen.
Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
Fruit de ui, de peper en de gember mee.
Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug