Ulang ulang

Frisse Indische salade

Ulang ulang

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 200 g spitskool
  • 100 g taugé
  • 50 g amandelen
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 of meer lomboks
  • ½ komkommer
  • ½ winterpeen
  • 2 eetl. azijn
  • 1 eetl. gula Jawa

Snijd de komkommer in halve maantjes en snijd winterpeen julienne of in schijfjes.
Net wat je wil.
Maak de taugé schoon (bruine staartje er af - niet verplicht) en snijd de kool fijn.
Of neem lekker makkelijk een zakje gesneden spitskool.

Ulang ulang
Ulang ulang

Maak een bumbu door amandelen te mixen met sjalotjes, knoflookteentjes, lombok, gula Jawa, 2-3 eetl. azijn en zout.
Meng de bumbu nu door de groenten en hussel alles even goed door elkaar.

Bron: Smaakmenutie

Terug