Udang dan kangkung goreng belacan

Roerbakschotel van gamba’s & spinazie

  • 400 g spinazie
  • 1 theel. garnalenpasta, geroosterd, of
    2 eetl. vissaus
  • 5 teentjes knoflook
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 1 rode chilipeper, in plakjes van ½ cm gesneden
  • 300 g rauwe gamba’s, gepeld, evt. met het staartje
  • 1 eetl. lichte sojasaus
  • 3 eetl. chilipasta

Snijd, als je waterspinazie gebruikt, de in de lengte opengesneden en daarna goed schoongespoelde stengels in stukjes van ongeveer 10 cm lang.
Van gewone spinazie hoef je na het wassen de steeltjes niet in stukken te snijden.
Laat het aanhangend water zitten, want dat helpt om de saus te maken.
Roer in een klein kommetje 5 cl water door de garnalenpasta tot een smeuïg geheel.
Pel de knoflook en stamp fijn in een vijzel.
Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan op hoog vuur.
Voeg de gestampte knoflook en chilipeper toe en bak kort tot het goudbruin is en de geuren vrijkomen.
Zet het vuur lager.
Voeg de gamba’s en sojasaus toe en verwarm het geheel tot de gamba’s roze gaan kleuren maar nog niet gaar zijn.
Voeg de chilipasta, spinazie en garnalenpasta toe.
Roer goed door en leg het deksel op de wok of pan.
Laat 2 minuten doorwarmen, neem het deksel weg en roer goed door.
De spinazie zou nu geslonken moeten zijn.
Roer nog één keer door, zet het vuur uit en serveer meteen.

Bron: Esther's recepten

Terug