Tom Yam Gai

Noord-Thaise kippensoep
  • 4 jeruk purutblaadjes
  • 1 l zelfgetrokken kippenbouillon
  • 1 dubbele kipfilet
  • 2 eetl. olie
  • 4 (rode) sjalotjes
  • 4 knoflooktenen
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 6 stengels citroengras, alleen het zachte binnenste
  • 2 eetl. vissaus, Thais, Vietnamees
  • half bosje koriander, blaadjes fijngeknipt

Kneus de jeruk purut en doe ze met de kipfilet in de bouillon.
Kook de kip zachtjes gaar, snijd het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de bouillon.
Hak sjalotjes t/m citroengras fijn en bak alles 2 minuten zachtjes in de olie.
Vijzel of blender dit mengsel fijn en voeg het toe aan de soep.
Verwijder de jeruk purut, breng de soep op smaak met vissaus, voeg
koriander toe en serveer meteen.

Bron: NL.CULINAIR



Terug