Tjap tjoy met gegrilde zalm

Tjap tjoy met gegrilde zalm

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 wortel
  • 1 groene paprika
  • 1 rode punt paprika
  • ½ komkommer
  • 1 courgette
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • zonnebloemolie
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. kecap manis
  • 40 cl kippenbouillon
  • 1 stuk zalm
  • 150 g rijst, padan of basmati

Schil de wortel en snij in reepjes en ook de paprika.
De komkommer en courgette in dunne reepjes snijden.
De ui in vieren en dunne plakken.
De knoflook hakken.
Verhit de zonnebloemolie in de wok en bak de knoflook, paprika en ui.
Voeg de wortel, courgette en de komkommer toe.
Meng alles goed onder elkaar en voeg de suiker, sojasaus en bouillon toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Laat alles op een laag vuurtje 3 minuten door koken.
Verwarm de grillpan voor.
Traceer de zalm in dunne plakken.
Bestrijk de zalm met olie en gril de zalm 1 minuut aan maar 1 kant.
Verdeel de zalm over de tjap tjoy en serveer met rijst.

Bron: Jan Rijks

Terug