Tinotuan

Rijst met groenten

voor 4 à 6 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 125 g rijst
  • 1 grote jagung,
    schutbladeren verwijderen en de korrels van de kolf halen
  • 1 tapiocawortel, geschild en in schijven gesneden
  • 125 g kalebas, geschild en in schijven gesneden
  • 125 g spinazie, grofgesneden
  • 90 g selada air, grofgesneden
  • 1½ l kokend water
  • zout naar smaak
  • 1 stengel sereh, kleingesneden
  • 1 daun kemangi

Rijst, djagung, tapioca, kalebas, zout, sereh en daun kemangi in het kokende water doen.
Het water weer aan de kook brengen en de rijst en groenten onder af en toe roeren gaarkoken.
De spinazie en waterkers toevoegen en deze laten slinken.
Het gerecht afproeven.

Het gerecht warm serveren met gekookte witte rijst, gegrilleerde vis en tomatensambal.

Bron: Esther's recepten

Terug