Filippijnse tinola kip

Filippijnse tinola kip

  • 1 kg kip drumsticks
  • 1 kleine jonge papaja, in kleine stukjes gesneden.
  • 2 theel. gember, fijngestampt en in reepjes gesneden.
  • 100 g chili-blaadjes
  • 1 l water
  • 3 chilipepers
  • 1 à 2 steeltjes citroengras
  • 5 tenen knoflook, gehakt
  • 5 tomaten, klein formaat, in plakjes gesneden, optioneel
  • 1 rode ui, in blokjes gesneden
  • 4 theel. olie
  • 2 theel. vissaus, patis

Verhit in een grote pan olie en sauteer knoflook, ui, tomaten, kip en gember.
Als de tomaten gaar zijn, voeg dan water en citroengras toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten sudderen of tot de kip bijna gaar is.
Breng op smaak met patis of zout.
Voeg papaja en chilipepers toe en laat nog eens 5 minuten sudderen of tot de papaja zacht wordt maar niet te gaar.
Voeg de chilibladeren toe en zet het vuur uit.
Serveer dampend heet met gewone rijst.

Bron: Pinoy recipe at Iba Pa

Terug