vegetarisch
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Voeg in een middelgrote mengkom alle ingrediënten toe en meng alle ingrediënten.
Verdeel het gelijkmatig over een anti-aanbakplaat.
Bak de kikkererwten in de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten.
Roer de kikkererwten met een spatel en bak ze nog 10 minuten verder met bakken.
Verwarm ondertussen 1 theelepel olie in een grote koekenpan of koekenpan.
Voeg hele knoflookteentjes, gember en ui toe.
Bak de ui 2 à 3 minuten tot het doorschijnend is.
Voeg vervolgens de tomaten en rauwe cashewnoten toe.
Bak het tot de tomaat zachter wordt en de saus consistentie heeft voor ongeveer 4 à 5 minuten.
Voeg nu komijnpoeder en korianderpoeder toe.
Meng goed en breng dit mengsel over in een menger en voeg 25 cl water toe en meng tot een glad en romig geheel.
Verhit de resterende olie in de koekenpan op een laag vuur.
Voeg de chilipoeder toe en bak het een beetje tot het geurend is.
Voeg het gemengde tomatenmengsel toe en breng het aan de kook.
Voeg nu garam masala en zout naar smaak toe.
Goed mengen en 5 minuten laten sudderen (afdekken met deksel) op een laag vuur.
Voeg tot slot de geroosterde kikkererwten toe, garneer met koriander en serveer warm.
![]() |
![]() |
Opmerkingen
U kunt iets meer water toevoegen als u niet wilt dat de saus te dik is voor uw smaak. Gebruik zoveel mogelijk vers gemalen geroosterde komijn en korianderzaadpoeder. Het voegt echt een geweldig aroma en smaak toe aan het gerecht. Rooster ongeveer 1 theelepel komijn en 2 theelepels korianderzaad (voor dit recept) samen in een koekenpan. En met behulp van een stenen vijzel kneed je de geroosterde zaden tot poeder.