Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen opde verpakking.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.
Snijd het citroengras in stukken van 5 cm en kneus ze onder de bodem van een pan.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit ca. 3 minuten.
Voeg de knoflook en currypasta toe en bak samen 1 minuut.
Breng de saus aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
Kies de mooiste takjes koriander voor garnering en snijd de rest fijn.
Snijd de vis in blokjes van 3 cm en bestrooi ze met een beetje zout.
Voeg de bimi toe aan de saus en laat 5 minuten meekoken met het deksel op de pan.
Voeg de sojabonen, korander en vis toe en schep alles om.
Laat nog 5 minuten zacht koken met het deksel op de pan.
Serveer de viscurry met de gekookte rijst en garneer met de takjes koriander.
Tip
Vervang de vis voor een vegetarische variant door 400 g tofu.
Snijd dit in blokjes van 4 cm en stoof ze, net als de vis mee in het gerecht.
Bron: Picnic magazine