Thaise Sweet Chili "beef” met mini-maïs en pandanrijst

Thaise Sweet Chili “beef” met mini-maïs en pandanrijst

  • 200 g pandanrijst
  • 1 kleine limoen
  • 4 jonge preien
  • 400 g malse biefstuk
  • 2 eetl. wokolie
  • 300 g minimaïskolfjes (vers, blik of uitgelekte maïskorrels)
  • 10 cl kokosmelk
  • 10 eetl. Conimex Woksaus Sweet Chili

Kook de rijst, in water met wat zout of ketjap, gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de limoen in partjes.
Was en snijd de prei in lange smalle repen van ongeveer 15 cm.
Snijd de biefstuk in dunne reepjes.
Laat een grote wok goed heet worden, schenk er 2 eetlepels wokolie in en wok hierin de biefstuk 1 tot 2 minuten.
Schep ze uit de pan.
Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een el olie toe.
Wok de mini-maïskolfjes 5 minuten mee en daarna de prei 2 minuten.
Maïskolfjes of -korrels uit blik hebben minder tijd nodig.
Wok ze tegelijk met de prei.
Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten pruttelen.
Schep nu de biefstuk terug in de wok en voeg 10 eetlepels Conimex Woksaus Sweet Chili toe.
Roerbak het mengsel nog een minuut.
Schep de rijst en het vlees op 4 borden, en garneer met de partjes limoen.

Serveer tips
Zet bij de Thaise Sweet Chili "beef” met mini-maïs en pandanrijst kroepoek hot en gebakken uitjes op tafel.

Variaties
Vervang de biefstuk eventueel door kip of stukjes pijlstaartinktvis en wok deze iets langer. Voeg aan het gerecht een handje basilicumblaadjes toe.

Bron: Conimex

Terug