voor 2 à 3 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de groene en gele paprika in stukjes.
Snijd tevens de winterpeen in kleine stukjes en de gerookte kipfilet.
![]() |
![]() |
Snijd de mango ik hapklare stukjes en de witte kool fijn (of koop voorgesneden kool, net zo makkelijk).
Doe alle gesneden groenten en kipfilet in een grote (sla)kom en hussel door elkaar.
Doe in een (meng)bakje de pindakaas, sojasaus, water en het sap van een limoen.
Meng met een kleine garde of lepel goed door elkaar.
Voeg vervolgens de teentjes knoflook toe, sesamolie, vloeibare honing en azijn.
Meng grondig door elkaar.
![]() |
![]() |
Voeg voor wat pit chilisaus of sambal toe.
Meng de dressing door de gesneden groenten en klaar is Kees!
Lekker met wat fijngehakte pinda's.
vegetarisch voor 2 personen
|
|
Maak een sausje van de pindakaas met de kokosmelk, wat citroensap en vissaus.
Maak de groente schoon.
Schaaf de kool in fijne reepjes.
Rasp de wortel en de komkommer grof.
Meng alles door elkaar.
Plaats de gewassen slabladen op borden en vul ze met de salade.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kaneelkip uit de oven, broccoli en (naan)brood.