Thaise rode rurry met kipballetjes

Thaise rode curry met kipballetjes

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediƫnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 x Conimex Thaise Rode Curry paste
  • 20 cl kokosmelk
  • 300 g kipgehakt
  • 40 g paneermeel
  • 1 ei
  • 1 paksoi
  • 1 mango
  • handje cashewnoten
  • 1 limoen
  • 150 g rijst
  • optioneel: koriander

Kook de rijst volgens de verpakking gaar.
Meng ondertussen het kipgehakt met paneermeel, ei en een snufje peper en zout.
Draai er balletjes van.

Thaise rode curry met kipballetjes
Thaise rode curry met kipballetjes
Thaise rode curry met kipballetjes

Verhit een beetje olie in een pan.
Bak de balletjes in een pan met een beetje olie rondom bruin.
Snijd de paksoi in reepjes.
Voeg deze toe aan de balletjes en laat grotendeels slinken.
Voeg de curry paste, de kokosmelk en 5 cl water toe en roer door elkaar.
Laat een paar minuutjes zachtjes pruttelen.

Thaise rode curry met kipballetjes
Thaise rode curry met kipballetjes
Thaise rode curry met kipballetjes

Schil de mango en snijd in stukjes en warm nog even mee in de saus.
Serveer de rode curry met rijst, cashewnoten, koriander en besprenkel met wat limoensap.

Tips
Vervang de paksoi ook eens door sperziebonen of peultjes.
Mocht je een vegetarische variant willen maken dan kun je ook bijvoorbeeld deze wortelballetjes proberen of stukjes tofu.
Vervang de koriander door peterselie of laat deze achterwege als je niet van koriander houdt.

Bron: Leuke recepten

Terug