Thaise rode curry met rode ui, broccoli en knapperige limoen-taugésalade

Thaise rode curry met rode ui, broccoli en knapperige limoen-taugésalade

  • 400 g broccoli
  • 3 rode uien
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 400 g witte rijst
  • 2 eetl. wokolie
  • 400 g runder roerbakreepjes
  • 1 bakjes Conimex Boemboe Rode Curry
  • 150 g taugé
  • 1 theel. sojasaus

Verdeel de broccoli in kleine roosjes.
Pel en snijd de uien in partjes.
Snijd de komkommer in dunne halve plakjes.
Snijd 4 dunne plakjes van de limoen en pers de rest uit.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en giet hem af.
Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak hierin de rundvleesreepjes 1 minuut.
Wok vervolgens de broccoli en de ui 3 minuten mee.
Voeg de rode curry pasta en 20 cl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
Maak een dressing van het limoensap, 2 - 3 eetlepels olie en een theelepel sojasaus.
Voeg peper naar smaak toe.
Meng met de komkommer en de taugé.
Verdeel de rijst en Thaise rode curry over 4 grote borden en geef de komkommer salade er apart bij.
Leg de plakjes limoen op de salade.

Serveertip
Geef er seroendeng bij voor over de rijst.

Variaties
Vervang in deze Thaise rode curry de vleesreepjes door gepelde rauwe garnalen, deze moeten korter, ongeveer 5 minuten, garen.

Bron: Conimex

Terug