Thaise noedels

voor 2 personen

Thaise noedels

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 ui
  • 1 prei
  • ½ Chinese kool
  • 100 g taugé
  • 200 g kipfilet
  • 200 g volkoren noedels
  • 2 eetl. olie
  • peper
  • 6 takjes koriander
  • citroensap
  • ± 1 eetl. vissaus, nam pla

Maak de ui en de prei schoon.
Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
Maak de Chinese kool schoon en snijd de kool in repen.
Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
Snijd de kipfilet in blokjes.
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de Chinese kool in ca. 8 minuten gaar.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
Bak de ui en de prei enkele minuten mee met de kip.
Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
Was de koriander.
Maak het gerecht op smaak met citroensap en de vissaus.
Strooi de koriander erover en geef de Chinese kool erbij.

Koriander over?

Bron: Voedingscentrum

Terug