Thaise kipcurry

Thaise kipcurry

voor 2 personen

  • 400 g sperziebonen
  • stukje gemberwortel, grootte van ½ duim
  • 1 eetl. olie
  • ½ eetl. rode rode currypasta
  • 1 theel. kerrie
  • 200 g kippendijfilet of kipfilet
  • 200 g volkoren noedels
  • 6 takjes koriander
  • ½ limoen

Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
Verwarm de olie en fruit hierin de currypasta en de kerrie enkele minuten tot de curry gaat geuren.
Snijd de kip in blokjes.
Doe de gember en de kip bij de curry en laat de kip kleuren.
Voeg 15 cl water toe en stoof de kip 15 minuten.
Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten gaar.
Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Was de koriander en knip de blaadjes klein.
Maak de kipcurry op smaak met wat geraspte limoenschil, limoensap en de koriander.
Serveer de noedels en de sperziebonen erbij.

Gemberwortel over?

Bron: Voedingscentrum

Terug