voor 2 à 3 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom ruim met zout.
Bestrooi vervolgens met bloem.
Verwijder het overtollige bloem en bak de kip in een ruime scheut olie rondom bruin.
Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn.
Snijd ook alvast de paprika, rode peper in reepjes en lente-ui in ringen.
![]() |
![]() |
Haal de kip uit de pan en zet even weg.
Fruit de rode ui en knoflook even kort aan en voeg vervolgens de sugarsnaps, paprika, peper en de lente-ui toe.
Wok het geheel al omscheppend 5 à 7 minuten op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de saus in een apart pannetje door de oestersaus te vermengen met kecap manis, sojasaus, gemberpoeder en het water.
Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
Maak een papje van de maizena met 1 à 2 eetlepels koud water.
Meng het papje stapsgewijs door de saus tot je een mooie gebonden saus hebt.
Voeg de kip toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar.
Voeg nu ook de saus toe en wok alles nog 1 à 2 minuten.
Serveer met witte rijst, cashewnoten en eventueel wat extra lente-ui en rode peper.