voor 3 à 4 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Begin met het maken van de groene curry pasta (of gebruik kant-en-klaar).
Verwijder de steeltjes van groene rawitpepers en verwijder de zaadlijsten.
Haal van de serehstengels het buitenste blad en verwijder de harde onderkant en een stukje van de bovenkant.
Snijd in (hele) smalle ringetjes; dit voorkomt draadjes in je curry.
Doe alles in de kom van de (staaf)mixer.
Voeg ook de sjalotten en knoflooktenen toe.
Voeg tevens de fijngehakte korianderblaadjes, limoenblaadjes, het sap van een ½ limoen (en eventueel de rasp), geraspte verse gember, komijnzaad, koriander, laos, 1 eetl. vissaus en (arachide- of zonnebloem)olie toe.
Mix het geheel grondig tot er een gladde pasta ontstaat.
Je hebt nu circa 120 g groene currypasta.
![]() |
![]() |
![]() |
Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en bestrooi rondom met zout en peper.
Snijd ook alvast de paprika in reepjes.
Bak de kipfilet in een scheutje olie rondom tot deze verkleurd is.
Voeg de paprikareepjes toe en bak al omscheppend enkele minuten mee.
Voeg nu circa 100 g groene currypasta toe (of meer als je van écht spicy houdt) en bak eveneens enkele minuten al omscheppend mee op middelhoog tot hoog vuur.
Voeg 1 eetl. vissaus toe en het sap van een ½ limoen.
Schenk de kokosmelk toe en laat op matig vuur circa 10 minuten ietwat indikken.
Verwijder de puntjes van de peulen en voeg toe aan de curry.
Kook nog ongeveer 5 minuten mee.
Serveer met witte rijst of rijstnoedels, verse koriander, in ringetjes gesneden lente-ui, gebakken uitjes (optioneel) en eventueel wat extra (rode of groene) peper.